Sunday March 31, 2019 Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)

9:00 AM
9:00 AM
Meeting
10:00 AM
10:00 AM
11:00 AM
11:00 AM
Registration 9 hours 11:00 AM  -  8:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion Foyer
1:00 PM
1:00 PM
2:00 PM
2:00 PM
Exhibitor Opening – Visit Exhibit Area 5 hours 30 minutes 2:00 PM  -  7:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
3:00 PM
3:00 PM
Schmooze and Nosh 50 minutes 3:00 PM  -  3:50 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion
Break
6:00 PM
6:00 PM
9:30 PM
9:30 PM
First Timers' Reception 1 hour 9:30 PM  -  10:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Room 608
Reception
Meeting
Kaddish Minyan 15 minutes 9:30 PM  -  9:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Julep
Worship
10:30 PM
10:30 PM
Friends of Bill W. 1 hour 10:30 PM  -  11:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 3 (LL)
Meeting

Monday April 1, 2019 Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)

6:00 AM
6:00 AM
The Walking/Running Rabbis 1 hour 6:00 AM  -  7:00 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Hotel Lobby
Workshop
7:30 AM
7:30 AM
Registration 10 hours 7:30 AM  -  5:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion Foyer
8:00 AM
8:00 AM
10:30 AM
10:30 AM
Hafsakah – Visit Exhibit Area (Coffee Served) 45 minutes 10:30 AM  -  11:15 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
11:15 AM
11:15 AM
Keynote
Live StreamCC
12:15 PM
12:15 PM
Meal
Rabbinic Cohort
Lunch with Colleagues 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Cincinnati, OH , Offsite
Meal
Meeting
Lunch with Rabbinic Cohorts (Chaplains) 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 1 & 2 (LL)
Meal
Rabbinic Cohort
Lunch with Rabbinic Cohorts (Retired Rabbis) 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 3 (LL)
Meal
Rabbinic Cohort
Meal
Rabbinic Cohort
Meal
Rabbinic Cohort
Israel Committee Meeting 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Rosewood
Meeting
Justice and Peace Committee Meeting 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Salon HI
Meeting
Ethics Committee Meeting (Closed Meeting) 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Room 608
Meeting
Lunch with Rabbinic Cohorts (Rabbi Educators) 1 hour 30 minutes 12:15 PM  -  1:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Salon DE
Meal
Rabbinic Cohort
Meal
Rabbinic Cohort
1:45 PM
1:45 PM
Prayer in Fear, Tragedy, and Loss 1 hour 1:45 PM  -  2:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 1 & 2 (LL)
Workshop
3:00 PM
3:00 PM
Workshop
4:00 PM
4:00 PM
Hafsakah 15 minutes 4:00 PM  -  4:15 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
Break
4:15 PM
4:15 PM
General Session
Live StreamCC
5:15 PM
5:15 PM
Program Thanking Steven Fox for His Leadership 45 minutes 5:15 PM  -  6:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Hall of Mirrors
General Session
6:30 PM
6:30 PM
Dinner with Colleagues 2 hours 6:30 PM  -  8:30 PM  |  Cincinnati, OH , Offsite
Meal
Meal
8:30 PM
8:30 PM
Keynote
Live StreamCC
10:00 PM
10:00 PM
Leadership Reception 1 hour 10:00 PM  -  11:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Room 608
10:15 PM
10:15 PM
Kaddish Minyan 15 minutes 10:15 PM  -  10:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Julep
Worship
10:30 PM
10:30 PM
Friends of Bill W. 1 hour 10:30 PM  -  11:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 3 (LL)
Meeting

Tuesday April 2, 2019 Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)

6:00 AM
6:00 AM
The Walking/Running Rabbis 1 hour 6:00 AM  -  7:00 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Hotel Lobby
Workshop
7:00 AM
7:00 AM
8:00 AM
8:00 AM
Registration 10 hours 30 minutes 8:00 AM  -  6:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion Foyer
Worship
11:00 AM
11:00 AM
Hafsakah 15 minutes 11:00 AM  -  11:15 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
Break
12:00 PM
12:00 PM
Meal
2:00 PM
2:00 PM
Oh! The Places You'll Go! Preparing the Next Generation of Rabbinic Leadership 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 10
Workshop
Making Choices by Limiting Choices: On the Rambam as Curator of Tradition 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Archaeology Center
Workshop
Exploring Sources for Contemporary Liturgical Creativity within Jewish Tradition 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 4
Workshop
From Surviving to Striving: Jewish Education as a Lever for Social Change 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Klau Library: Pavilion 2nd FL
Workshop
Moral Injury and Soul Repair: Understanding an Emerging Field for Rabbis 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 11
Workshop
Moses Buttenweiser and the Manifestation of God through Moral Conduct 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Klau Library: 2nd FL Beit Midrash
Workshop
Jewish Renaissance: Renewing Jewish Life in an Age of Uncertainty 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , AJA: Seminar Room (Split)
Workshop
The Beauty and The East: Grappling with Israel in Sermons 1 hour 15 minutes 2:00 PM  -  3:15 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 3
Workshop
3:15 PM
3:15 PM
Hafsakah 30 minutes 3:15 PM  -  3:45 PM
Break
CCAR Journal Editorial Board 1 hour 45 minutes 3:15 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Archaeology Center
3:45 PM
3:45 PM
Rabbinic Portraits: Pious, Pompous or Profane? 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Mayerson: Mayerson Hall
Workshop
Conversations That Matter: Create Transformational Community with Transformational Conversations 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Klau Library: Pavilion 2nd FL
Workshop
Moses Buttenweiser and the Manifestation of God through Moral Conduct 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Klau Library: 2nd FL Beit Midrash
Workshop
Recovering from Moral Injury: Textual and Ritual Resources for Care 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , AJA: Seminar Room
Workshop
The Rabbi's Social Role: Activist or Translator-in-Chief? 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Sisterhood Dormitory: Teller Lounge
Workshop
America's Jewish Women: A New History 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , AJA: Electronic Room
Workshop
Pay to Pray – The Ultimate “Customized” Service 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 3
Workshop
Commandment, Conscience, Controversy: The Reform Rabbi in the Corrupt Society 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , AJA: Seminar Room (Split)
Workshop
Jewish Monologues in the 21st Century: Reading Texts of Identity Seekers (Taught in Hebrew) 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 2
Workshop
Rabbinic Leadership, Gender, and Social Change: A Medieval Perspective 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 10
Workshop
Revelation and the Holy Task of Listening: Strategies for Sacred and Successful Mentorship 1 hour 15 minutes 3:45 PM  -  5:00 PM  |  HUC-JIR , Herrman Learning Center: Classroom 11
Workshop
5:00 PM
5:00 PM
Board Buses to Hotel 15 minutes 5:00 PM  -  5:15 PM
Break
5:30 PM
5:30 PM
Reception
6:30 PM
6:30 PM
Dinner with Colleagues 2 hours 6:30 PM  -  8:30 PM  |  Cincinnati, OH , Offsite
Meal
Meal
8:30 PM
8:30 PM
Keynote
Live StreamCC
10:00 PM
10:00 PM
10:15 PM
10:15 PM
Kaddish Minyan 15 minutes 10:15 PM  -  10:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Julep
Worship
10:30 PM
10:30 PM
Friends of Bill W. 1 hour 10:30 PM  -  11:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 3 (LL)
Meeting

Wednesday April 3, 2019 Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)

6:00 AM
6:00 AM
The Walking/Running Rabbis 1 hour 6:00 AM  -  7:00 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Hotel Lobby
Workshop
7:15 AM
7:15 AM
Meal
Registration 9 hours 45 minutes 7:15 AM  -  5:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion Foyer
8:30 AM
8:30 AM
Worship
Live StreamCC
9:00 AM
9:00 AM
Exhibitor Hall 8 hours 9:00 AM  -  5:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
10:30 AM
10:30 AM
Break
11:00 AM
11:00 AM
11:15 AM
11:15 AM
12:30 PM
12:30 PM
Lunch with Colleagues 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Cincinnati, OH , Offsite
Meal
2:00 PM
2:00 PM
Workshop
Workshop
Meeting
Small Group Conversation
Workshop
3:30 PM
3:30 PM
Hafsakah 15 minutes 3:30 PM  -  3:45 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion/3rd & 4th Floor Foyers
Break
3:45 PM
3:45 PM
R-E-S-P-E-C-T, Aretha’s Take on Kavod haRav 1 hour 30 minutes 3:45 PM  -  5:15 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 1 & 2 (LL)
Workshop
Workshop
A Saxophone in the Enchanted Forest 1 hour 30 minutes 3:45 PM  -  5:15 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Salon FG
Workshop
Antisemitism in the Internet Era 1 hour 30 minutes 3:45 PM  -  5:15 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Rosewood
Workshop
5:15 PM
5:15 PM
CCAR Press Book Toast 45 minutes 5:15 PM  -  6:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Pavillion Foyer
Reception
6:30 PM
6:30 PM
Dinner with Colleagues 2 hours 6:30 PM  -  8:30 PM  |  Cincinnati, OH , Offsite
Meal
Meal
8:30 PM
8:30 PM
Participant Jim Obergefell
Keynote
Live StreamCC
10:00 PM
10:00 PM
10:15 PM
10:15 PM
Kaddish Minyan 15 minutes 10:15 PM  -  10:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Julep
Worship
10:30 PM
10:30 PM
Friends of Bill W. 1 hour 10:30 PM  -  11:30 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Mayflower 3 (LL)
Meeting

Thursday April 4, 2019 Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)

8:30 AM
8:30 AM
CCAR Board Meeting 3 hours 8:30 AM  -  11:30 AM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Salon HI
Meeting
9:00 AM
9:00 AM
2020 Convention Planning Meeting 3 hours 9:00 AM  -  12:00 PM  |  Hilton Cincinnati Netherland Plaza , Salon FG
Meeting